Защо е важен приема на имуностимулатори при смяната на сезоните

Поддържането на добър имунитет изисква постоянство и грижа, а това става с помощта на допълнителен прием на хранителни добавки, като витамини, минерали, тинктури, билки, с цел снабдяване с нужните микроелементи и засилване на защитните функции на организма. 

Имуностимулантите имат ключова значимост в подсилването и укрепването на имунната система, особено при смяната на сезоните, когато човешкото тяло е доста по-податливо и има нужда от външна помощ. Поддържането на организма в отлична форма трябва да бъде непрекъснат процес, а не предприета мярка само когато се разболеем. За това в тази статия ще разгледаме какви са предимствата от приема на имуностимулатори, какви видове съществуват и как да ги изберем лесно.

Какви са предимствата от приема на имуностимулатори

Продуктите за силен имунитет спомагат за поддържането на баланса на човешкия организъм и неговото цялостно подсилване. Те са изключително значими за изграждането на защитни бариери, като не допускат преминаването на бактерии и микроби. И не само! Имат редица положителни действия, като:

  • превантивно предпазват от вируси и настинки по време на смяна на сезоните;
  • имат антиоксидантно действие;
  • ускоряват метаболитните процеси;
  • спомага за по-бързото възстановяване и оздравяване при вирусни и грипни инфекции;
  • подобряват имунния отговор и защитните функции на всички органи и системи в тялото.

Какви видове съществуват

Имуностимулаторите се разделят на полимикробни, поливитаминни и хомеопатични.

Полимикробните имуностимулатори спадат към ваксините. Използват се превантивно, като задачата им е да се преборят и запаметят дадена заплаха, чрез предизвикване на имунитетния отговор. Така организмът вече има изградена защита срещу конкретния щам и не съществува опасност от боледуване. Могат да бъдат намерени под формата на хапчета, таблетки за деца и за възрастни.

Поливитаминните имуностимулатори са вид имуностимуланти също с превантивен характер. Тяхната роля е да подсилят имунитета, така че да може успешно да се бори с болестотворни микроорганизми по време на грипни епидемии. 

Хомеопатичните имуностимулатори са онези натурални природни дарове като билки, тинктури, които също дават добри възможности за повишаване на защитните функции на имунитета. Те са изключително подходящи за бебета, бременни и кърмачки.

Как да изберем лесно

За да изберете лесно правилните имуностимулатори, е препоръчително да имате предвид следните основни точки:

  • възраст – съществуват разработени продукти специално за деца и такива само за възрастни;
  • здравословно състояние;
  • наличие на предишни заболявания;
  • продължителност и цел на приема.

В онлайн магазин Ozone.bg може да използвате филтрите за търсене и по зададени от вас критерий да намерите бързо и лесно подходящите имуностимулатори. В случай, че имате въпроси, консултантите на Озон ще ви съдействат, за да направите най-добрия избор.

Погрижете се за здравето си с подходящите продукти за силен имунитет и влезте в новия сезон изпълнени с жизненост и енергия!

ВИЖ ВСИЧКИ ИМУНОСТИМУЛАТОРИ