Какво да гледаме? Най-добрите филми с намаление

Най-честите въпроси и оплаквания за филмите на Blu-ray и DVD у нас обикновено са един от двата стандартни типа: „кога най-накрая ще излезе този филм” и „кога ще има намаления”. Първият въпрос засега ще го игнорирам, въпреки че може да се напише много, защото имаме чудесен повод да обърнем внимание на втория – близо 20 заглавия на „Sony” с 50% отстъпка. Разбира се, не всички филми са блокбастъри, но за разлика от много подобни намаления, този път има няколко наистина добри предложения.

На първо място е „Мъжете, които мразеха жените” като по-стойностен във всеки смисъл на думата. Филмът на Дейвид Финчър е един от малкото, за които поне аз мога да използвам толкова непопулярния израз „по-добър от оригинала” – в случая имам предвид по-добър от шведския филм с Нуми Рапас, защото с романа на Стиг Ларшон сравнения по-трудно се правят. Blu-ray изданието има и доста добри допълнителни материали.

Зов за завръщане” също е намален и за щастие, офертата важи не за по-новия „Mastered in 4К” диск, който няма допълнителни материали, а за специалното издание в 2 диска. Все пак, за да е наистина качествено едно Blu-ray издание, трябва да има и добри екстри – в случая удължена версия, алтернативен край, коментар и други.

Облачно с кюфтета 3D” очевидно е предложение за по-малките или родителите им, които искат да си спечелят няколко свободни часа. За да няма някой, който не е разбрал, става дума за първия филм, на 3D и с избор от български или оригиналния английски език (за тези, които не понасят дублажа, а такива има много).

Невероятният Спайдър-мен 3D” – като подготовка за продължението, което излиза това лято. Включва 3D и 2D версията на филма и доста допълнителни материали.

Да, определено не е най-добрият филм от поредицата, но „Мъже в черно 3 3D” си има фенове, а и ако имаш предишните филми и просто искаш да си завършиш колекцията, най-добре да го направиш с отстъпка. Освен това Джош Бролин – както обикновено! – покачва качеството, а и допълнителните материали на диска са доста забавни.

Това са само 5 от заглавията, но има и още – някои на Blu-ray и DVD, други само на DVD. Пълният списък филми можете да видите тук.