От Коледната работилница на Ozone.bg

От Коледната работилница на Ozone.bg

Ако вече трупате родителски стаж и се печете на коледния огън с намирането на съвършения подарък, то тези редове могат не само да ви бъдат полезни, но и напълно да решат проблемите ви.

Коледа невъзможна

През цялата година си мислим, че коледната задача е лесна и все нещо ще измислим, но… се оказва, че на пазара за детски играчки са излезли десетки нови неща, за които не сме и подозирали, а децата се оказват доста информирани. За да ви помогнем, впрегнахме целия ни екип да проучи кои са най-желаните подаръци за децата тази Коледа. Ще ви издадем как получихме тази информация – ние лично сортираме пощата на Дядо Коледа и разбираме желанията на децата, които се оказват истински експерти по темата с за най-новите игри, играчки, конструктори и пъзели, излезли на пазара. Е, с известна гордост ще признаем, че с голяма част от коледните поръчки самият белобрад старец натовари Ozone.bg, защото нашата доставка е напълно безплатна!

Та – ето какво пишеше в писмата на 7 256 момченца:

Мили Дядо Коледа, донеси ми онова кученце-далматинец робот Teksta, за което мисля вече повече от 3 седмици, 2 дни, 6 часа и 15 минути! То може всичко и все едно е дошло от бъдещето!

За наша изненада, в писмата на почти същия брой момиченца се споменава тази интерактивна играчка, затова горещо ви я препоръчваме, още повече, че можете да я откриете при нас.

За наша изненада, интересът към конструкторите Lego съвсем не намалява, може би защото се движат в крак с най-любимите на децата филми, герои и игри. Най-споменавани в детските писма са сериите Lego Star Wars, Ninjago, Friends, а в желанията на най-малките, името Duplo се среща 2658 пъти! Класиката си е класика, особено поднесена от най-новите любими герои на децата!

Сред детските желания 869 пъти блещука интерактивното котенце Спаркъл. Ето откъс от едно писмо, което ни трогна:

Скъпи Дядо Коледа, отдавна си мечтая за домашен любимец, но мама и татко отказват да ми вземат животинче. Знам, че ти можеш да ми донесеш, но нашите ще го „командироват“ (така казват, вероятно значи, че ще ми го вземат!) при баба на село. Затова, моля те, донеси ми онова сладко котенце-играчка Спаркъл. С него никой няма да може да ни раздели. И – да ти кажа – аз слушам (понякога само музика) и си мия ръцете всеки път преди да седна на масата (ако ям сандвич навън, не ги мия).

В писмата на хиляди момиченца открихме отново куклата Барби, като в някои тя си имаше къща на плажа, в други беше русалка, та дори вече се е появила Барби рок певица. Оказа се, че има цяла серия кукли, посветени на излезлия през 2015 година анимационен филм Barbie: Rock’n Royals. Че откъде могат да знаят всичко това родителите?

Тук не можем да пропуснем една от новите тенденции при момичетата, които искат по-различни кукли, които идват от някакво монстърско училище за мода. Куклите Monster High са пожелани от 1420 момичета (страховита цифра!).

В една солидна част от момчешките писма с желания откриваме отново огнените колела на колички и писти Hot Wheels, последвани от изрази в стил:

мечтая за истинска кола, но още съм малък и не достигам педалите“ или „ще видиш, Дядо Коледа, един ден ще ме гледаш по телевизията, защото ще участвам във Формула 1!

Сред писмата на младите дами прехвърчат средно около 1596 летящи еднорози Flutterbye, а от тайни дневници излитат пеперуди Flutterby.

Като сме тръгнали да говорим за хвърчащи неща – в момчешките писма се срещат 1756 дракона Беззъб, които по всичко личи, че са дресирани.

Ето и още една класика, която живее нов живот – плюшените играчки. Оказва се, че сред вечно присъстващите Мечо Пух, Йори, Лейди и други, има и нови животинки, които много деца са си пожелали – това са домашните любимци на най-известните приказни героини от филмчетата на Disney.

След като заговорихме за меки играчки – няма как да пропуснем 1236-те писма, в които децата искат да имат меко животинче бебе Zoopy, което си смуче пръстчето.

Следват няколко доста странни игри (поне заглавията им са озадачаващи), които се оказаха доста полезни за развитието на детската логика, рефлекси и наблюдателност. Почти 563 деца са си поръчали Изкукуригала игра с яйца 721 – Вярно или невярно?, а кервани с Камила-Злобила пресичат детските писма 253 пъти.

За малко да пропуснем едни много важни герои, които са любими на много деца – Костенурките Нинджа. Те се появяват с нови, трансформирани сили и ще бъдат под 823 коледни елхи тази година.

За най-малките и тези, които обичат приказки, Дядо Коледа вече е подготвил пакетите с пожеланите Разказвачи на приказки, а за онези, които обичат да майсторят – има пакети с кинетичен пясък и моделин PlayDoh.

А, сега, ще ни извините, защото звъни вътрешната ни линия с работилницата на Северния полюс. Дядо Коледа разчита на Ozone.bg – не само за безплатните доставки, но и с намирането най-подходящите играчки за децата!