Красотата, която спасява пчелите!

Коледа и Великден може да са празници, които ни обединяват като семейство, но има дни в годината, които си заслужава да отбележим заедно с целия свят. 20-ти май е най-сладкият ден за това, защото тогава празнуваме Деня на пчелите! Тези малки, но могъщи създания не само правят живота ни по-вкусен, но и застават на първа линия в опазването на природата и нашето здраве. Без пчелите, нашата планета би изглеждала съвсем различно и далеч не толкова зелена и плодородна.

Ето няколко интересни факта за пчелите и техните продукти:

  • Пчелите си комуникират чрез движения, които наричаме танци.
  • Пчелите имат изключителна памет – те могат да запомнят и разпознават лица.
  • Пчелни продукти се използват не само в хранително-вкусовата промишленост, но и в козметиката, в изготвянето на лекарства и добавки, в индустрията и занаятчийството, парфюмерията и ароматерапията и, не на последно място, в селското стопанство и градинарството.

И ако мислиш, че медът е нещо „обикновено” или „домашно”, сега ще те изненадаме: има много звезди, които обожават пчелните продукти:

  1. Бионсе, кралицата на попа, е известна със своята любов към естествената красота. Тя често използва маски за лице с пчелно млечице и мед, за да поддържа кожата си сияйна и хидратирана и дори има собствени кошери и произвежда мед у дома! Неслучайно я наричат и Queen B(ee).
  2. Дженифър Лопес също се кълне в полезните свойства на меда и неведнъж е заявявала, че той присъства в менюто ѝ всеки ден. Дали не трябва и ние да включим меда в рутината си, за да се доближим до извора на младостта, в който Джей Ло очевидно се къпе?
  3. Виктория Бекъм залага на серуми и кремове с пчелен восък, които поддържат кожата й мека и еластична. Тя често споделя, че пчелните продукти са неразделна част от нейната ежедневна грижа за кожата и също така всеки ден консумира пчелен прашец.

Но не само звездите могат да се възползват от чудесата на козметиката, базирана на пчелни продукти. Bee it е италиански козметичен бранд, който се грижи както за кожата ти, така и за опазването на пчелите. Всички техни продукти са с натурални и сертифицирани съставки, а опаковките, в които стигат до теб, са напълно биоразградими. В съставките на Bee it са включени само най-качествените пчелни продукти като мед, пчелно млечице и пчелен восък за нежна и в същото време ефективна грижа за кожата.

Bee it е създадена с конкретна мисия: да спасява пчелите, като по този начин поддържа биоравновесието на планетата ни. И това не са просто думи: новият проект на Bee it е създаването на първия пчелен оазис на Балканите! Брандът, който се грижи за естествената ни красота, ще се погрижи и за биоразнообразието на Балканите. А това ще се отрази благотворно на всеки икономически сектор: от снабдяването с вода и плодородни почви, до тяхното регулиране за филтриране на замърсяването и избягване на ерозия. И това ако не е красива кауза!

Погрижи се за пчелите!

И вместо край, ще ти дадем няколко начина, с които и ти да се включиш с грижата за пчелите:

  1. Засади цветя и растения, които пчелите обожават: Лавандула, мащерка, риган и слънчоглед са само няколко от растенията, които ще привлекат и „нахранят” пчелите.
  2. Избягвай пестицидите и химикалите: Много от пестицидите са вредни за пчелите. Използвай натурални алтернативи или биологични продукти в градината си, които са безопасни както за растенията, така и за опрашителите.
  3. Направи вана за пчелите. Постави плитки съдове с вода с камъчета, върху които да кацат. Това помага на пчелите да останат хидратирани, особено когато е горещо.

Нека красотата спаси света! 🐝✨

РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ НА BEE IT