Как да пренесеш духа на 3 март у дома?

Националният празник Трети март е чудесен повод да почетем славното българско минало, великите ни личности и подвига на нашия народ. За да отбележим заедно празника, искаме да ти напомним, че на Ozone.bg може да откриеш хиляди продукти, които са произведени в България, вдъхновени са от българското и носят неговия дух. Освен празничното настроение, което носи, този ден е и още една възможност да бъдем повече със семействата си, да отделим време за себе си и да изпълним своите отлагани планове.

Четенето е чудесна възможност за обогатяване и почивка. С книга в ръка, може да избягаш от ежедневието и да се впуснеш в нови светове и отдавна забравени времена. Българските исторически заглавия са един от начините да почетеш славното дело на предците ни и да ги поддържаме живи в паметта си. Да не забравяме, че народ, който не помни миналото си, е обречен да повтаря едни и същи грешки в настоящето и бъдещето.

Книгите също така разкриват интересни факти и любопитни подробности за България, те са и алтернативен начин да пътуваш сред природните и историческите ни забележителности, без да ставаш от дивана. Толкова много възможности се крият само между две страници.

За много хора реденето на пъзели е уникално преживяване, което освен с удоволствието от финалния резултат, им помага да се справят със стреса, да тренират ума си и да се забавляват с любимото си хоби. Красивите картини, пресъздадени в пъзелите на Black Sea, правят впечатление не само с безкомпромисното си качество, но и с духа на българската история, култура, фолклор, природа и традиции, които носят.

Black Sea са пряко замесени с още едно голямо приключение – състезанието по редене на пъзели, което всяка година събира десетки пъзелманиаци. Квалификациите на Пъзелмания Соло 2023 започват на 22 и 23 април, а билет може да закупиш до 16 април, така че побързай да се включиш в най-готиното пъзел предизвикателство и да премериш силите си в бързото редене.

Тук не трябва да пропускаме да отбележим, че освен вдъхновяващи пъзели, марката създава и страхотни настолни игри, някои от които са на българска тематика. С тях не само се забавляваш, но и учиш интересни факти от нашата история. Семейните бордовите игри са чудесен начин да бъдем заедно, да учим и да възпитаваме порастващите ни деца.

Да не забравяме и най-малките! За тях има образователни играчки, с които растат и учат, играейки от най-ранната си възраст. С флаш картите се постигат първите когнитивни умения, които се усъвършенстват с напредване на възрастта, неусетно се развива фината моторика, а игровото начало, което е залегнало в основата им, гарантира едно щастливо детство. Магнитните книги са иновативен начин да се подклажда любовта към четенето още преди малчуганът да е тръгнал на училище. Възможността да се взаимодейства с буквите и многобройните комбинации за игра и творчество, подтикват детето да е любопитно към писменото слово и да направи първите си опити да срича и чете. Интерактивните играчки, със своите мелодии и песнички, са още един начин да събудим любопитство към българския език.

Чудесна възможност да се поглезиш и да подкрепиш българското e натуралната родна козметика. България е известна по цял свят с маслодайната си роза, а в последните години се развива и производството на лавандула. Обединяваща тайните на природата и иновативния подход, биокозметика ни е свежа глътка за цялото тяло и нагледно доказателство, че в страната могат да се създават висококачествени продукти на световно ниво.