Galaxy S24 те пренася в бъдещето с AI

Изкуственият интелект владее най-новите попълнения в гамата на Samsung.
Последното технологично бижу в короната на Samsung – Galaxy S24 бе представено на традиционното Galaxy Unpacked събитие на 17 януари.
На него бяха показани всички модели на флагмана – Galaxy S24, Galaxy S24+ и впечатляващият Galaxy S24 Ultra.

Без никакво съмнение нововъведенията, използващи дълбоко интегриран изкуствен интелект, са изумяващи, с което правят устройството безценно средство за работа и забавления от всяка точка на света.

В следващите редове ти разкриваме десетките нововъведения, с които Galaxy S24 те пренася в друга галактика.

Изкуственият интелект е на почит

Дълги години за AI се говореше със страхопочитание, а технологичните компании го интегрираха плахо в телефоните си.
Galaxy S24 предоставя бъдещето в ръцете ни днес, благодарение на десетки AI  функции.

  • ProVisual Engine преодолява езиковата бариера с помощта на интелигентни текстови съобщения и превод на разговорите на различни езици в движение. Приложението на Samsung за двупосочен гласов и писмен превод на телефонни разговори в реално време променя начина ни на комуникация с хора от други страни. С функцията Interpreter разговорите на живо могат да бъдат превеждани незабавно, като дори не се изискват мобилни данни или Wi-Fi.
  • С Chat Assist може да изберете най-добрия начин за изразяване в имейли и съобщения, а Samsung Keyboard превежда текстовете на 13 езика в реално време.
  • Transcript Assist използва AI и технология за преобразуване на говор в текст, чрез който обобщава и транскрибира записи от разговори.
  • Android Auto обобщава входящите съобщения и предлага възможности за подходящи отговори докато шофираш, за да можеш да останеш фокусиран на пътя.
  • Функцията Note Assist дава възможност за AI генерирани обобщения на информация и записки, създаване на шаблони, улесняващи воденето на бележки, чрез предварително изготвени формати, и други опции за систематизиране на работата.
  • Circle to Search е изцяло нова функция, позволяваща търсене на продукти чрез жестове без да излизате от конкретната платформата, в която сте. Как работи – ограждате предмет от снимка или видео в социалните мрежи, а функцията генерира резултати в Google със съответния продукт. 

AI променя изцяло изживяванията ти по време на снимки.

  • ProVisual Engine е набор от AI инструменти, който освен езикова транскрипция, позволява творческа свобода във всяка стъпка по време на снимки – от настройките за заснемане до споделяне в социалните медии.
    Galaxy AI дава възможност за бързи промени по заснети кадри като промяна на композицията и изцяло премоделиране на снимките.
  • Generative Edit може да запълва части от фона на изображението с помощта на AI, както и да коригира различни позиции на предмети в снимките.

Характеристики

А сега да преминем към характеристиките на моделите Galaxy S24 и Galaxy S24+ и какво ново предлагат те. 
Най-голямата разлика между смартфоните е в размера – Galaxy S24+ е по-голям.
Друга важно различие се открива в батерията. Galaxy S24 е с 4000 mAh, като може да се зареди до 50% за 30 мин. с бързо 25-ватово зарядно.
S24+ идва с батерия с капацитет 4900 mAh.

Двата телефона са и с някои общи характеристики. Galaxy S24 е с 6.2-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с FHD+ резолюция, а Galaxy S24+ е с 6.7-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с QHD+ резолюция. И при двата модела е въведен най-мощният 8-ядрен процесор на компанията, като S24 се предлага с 8GB RAM и 128GB / 256GB свободно място, а S24+ е с 12GB RAM и 256GB/ 512GB свободно място.
Моделите са водоустойчиви със сертификат IP68. За първи път в историята на Samsung Galaxy S24 е с компоненти, изработени от рециклиран кобалт и редки полезни изкопаеми.

Камерите на двата модела са еднакви и могат да заснемат 8К видео, като кадрите са с HDR+.
Отзад са поместени 3 сензора. Основният е с 50МР и оптична стабилизация, допълнен от 10МР телефото сензор, който има 3х оптичен зуум и също е с оптична стабилизация. Третата камера е ултраширока с 12МР.
Предната камера е с 12МР и снима 4К видео.

Galaxy S24 Ultra

Отдаваме значимото на перлата в серията – моделът Ultra.
Galaxy S24 Ultra е първият телефон от серията с титанова рамка за по-добра издръжливост и по-дълъг живот. Ултра тънкият корпус на телефона осигурява по-добро усещане и по-голямо удобство в захвата.
Процесорът е най-мощният и нов 8-ядрен чип на Samsung. Моделът се предлага с 12GB RAM памет, като свободното пространство може да е с обем 256GB,  512GB  или 1ТВ. Батерията впечатлява с капацитет от 5000 mAh.

S24 Ultra е със стъклен гръб, който е защитен с най-новия Gorilla Glass. Устройството отново е водоустойчиво с IP68 сертификат.
Моделът е с 6.8-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с QHD+ резолюция и честота на опресняване от 1~120Hz. Екранът е с HDR10+ и рекордна яркост. 

Освен всички впечатляващи характеристики и нововъведения, Samsung предлага и 7 години поддръжка на софтуера, което значи, че до 2031 г. ще имате постоянно актуализиран софтуер.

Поръчай предварително

Направете предварителна поръчка сега и ще получите устройство с по-голяма памет на цената на по-малката, както и сет с аксесоари. 

ПОРЪЧАЙ ПРЕДВАРИТЕЛНО