Хитови заглавия през август

Август – най-отпускарският месец, в който спането до 11 часа върви ръка за ръка с това да не помниш кой ден от седмицата е. Второто важи само, ако си в отпуск! И все пак истината е, че по това време всеки се отдава на заслужена почивка. Едни предпочитат прохладата на планината, други морския бриз, трети се сгушват в прегръдките на дивана, а четвърти броят колко страници им остават до започването на следващата книга. 

Ако откриваш себе си в последния тип, ще ти дадем 10 причини да погледнеш на книгите по различен начин. Например, те могат да са отлично средство за пазене на малка сянка, ясен знак, че не ти се говори в момента, а пък книгите с твърди корици са идеални за нападение или самоотбрана. Но, ако все пак предпочиташ конвенционалната им употреба, сега ще научиш кои са нашите топ 10 предложения за месец август. Настани се удобно и нека започваме. 

„Убийствен код“ от Дж. Д. Кърк

Убийствен код

 

Ако искаш кръвта ти мигновено да премине в твърдо агрегатно състояние, това заглавие е за теб. „Убийствен код“ е трилър, който е за най-верните фенове на жанра. Подложи сетивата си на тест и се опитай да разкриеш невидим убиец, който перфектно умее да прикрива следите си.

 

„Нишка“ от Виктория Бешлийска

Нишка

 

Романът на Виктория Бешлийска, автор на книгите „Сърце“ и „Глина“, носи в страниците си нежност, женска сила и неделимата природа на времето. Разбери как 130 години могат да се заключат в едно денонощие, като станеш част от житейските приключения по пътя към истината, която главната героиня Мария трябва да научи. 

 

„Астерикс 10: Легионер“ от Рьоне Госини

Астерикс 10: Легионер

 

Щурите любимци на всички поколения Астерикс и Обеликс са се впуснали в поредното си главозамайващо приключение, което за първи път излиза на български! Но какво ли е то? Двамата стават легионери, за да се опитат да спасят Трагикомикс от римляните, но междувременно успяват да предизвикат невиждана суматоха на бойното поле. Стани част от техния отбор и им помогни да се справят.

 

„Прислужницата вижда всичко“ от Фрида Макфадън

Прислужницата вижда всичко

 

Третият роман на Фрида Макфадън от поредицата „Прислужницата“ разказва историята на бившата прислужница Мили, която иска да започне живота си начисто. Но шегите на съдбата ѝ поднасят междусъседска драма, завършила с кървав край. За да разбереш какво се е случило, внимателно наблюдавай заглавието и го сложи в списъка с любими. 

 

„Моя вина“ от Мерседес Рон

Моя вина

 

Този роман е за тези, които го предпочитат сладко. Книгата, разказва история, превърнала се в абсолютна TikTok сензация. Ноа е смирено момиче, което е принудено да започне живота си в друг град. Но всичко това идва с цена. Лос Анджелис е олицетворение на луксозния живот, град, в който всичко е позволено. Ноа се запознава с новия си доведен брат Ник, който първоначално ненавижда, но след това отношенията им прерастват в изгарящо привличане. Разбери какво се случва, като поканиш заглавието на среща.

 

„Бутикът на мечтите“ от Джоджо Мойс 

Бутикът на мечтите

 

Може ли един магазин да сбъдне всичките ти желания? Сюзана създава това съкровено място с любов и отдаденост, за да избяга от нещастния си брак и да открие верни приятели. Но тъкмо когато тя вече се е убедила, че заслужава да бъде щастлива, призраците от миналото и тайните на мечтаното бъдеще се изправят срещу нея в лицето на собственото ѝ семейство. Разбери дали Сюзана ще преоткрие смисъла на живота си, като прочетеш романа. 

 

„Близо до смъртта“ от Антъни Хоровиц

Близо до смъртта

 

В този, изпълнен с напрежение роман, Антъни Хоровиц отново ни потапя в интригуващо разследване, когато детектив Хоторн се изправя пред сложен случай на убийство в затворен комплекс, където всеки има мотив да убие жертвата. В хода на разследването Хоровиц, играещ ролята на доктор Уотсън, се опитва да надмине партньора си и разкрива нови и нови детайли. Книгата е изпълнена с неочаквани обрати, класически криминални загадки и типичния саркастичен хумор на Хоровиц.

 

„Лятно предложение“ от Ви Кийланд

Лятно предложение

 

Този любовен роман е супер подходящ за горещите летни дни на плажа. Изпробвай различни пози за хващане на тен, докато четеш за невинна среща, прераснала в голямо недоразумение. Романът „Лятно предложение“ ще те запознае с красивия и забавен хокеист Макс. Между него и избраницата му пламва страстна любов, но има един проблем – Макс трябва да замине далеч. Научи какво ще се случи между тях, като се сдобиеш с книгата. 

 

„Възходът на драконите “ от Кевин Цанг, Кейти Цанг

Възходът на драконите (Царството на драконите 4)

 

В четвъртата книга от детската поредица „Царството на драконите“, Били, Дилън, Шарлот и Лин-Фей се завръщат в своите родни градове, но скоро разбират, че драконите започват да се появяват по целия свят. Те се събират отново в Царството на драконите, където заедно с нови съюзници откриват, че тези събития са част от коварен план на зъл враг. Сега съдбата на света е в техните ръце и те трябва да се изправят пред опасността, за да го спасят.

 

„Безпощадни желания“ от Дж. Т. Гайсингер

Безпощадни желания

Могат ли любовниците да се превърнат във врагове и какви са техните безпощадни желания? Главните герои в този пленяващ роман осъзнават, че има по-могъщи желания от тези за възмездие, но докъде са готови да стигнат? Проследи историята им, като се потопиш в приключенията, които тепърва започват. 

 

Това е класацията ни за най-горещите книжни заглавия за летния месец. Ако вдъхновението те е сполетяло, препоръчваме да се сдобиеш с всички. Но условието е да не събират прах! Дай на библиотеката си повод да празнува и смело напред към новите ти любими книги за пълноценен завършек на почивката. 

 

ВИЖ ВСИЧКИ КНИГИ